A blogról

Nem akarom törölni ezt a blogot, de már nem foglalkozom a frissitésével. A 2017-ben befejezett könyv elérhető itt.

Két fogadalmat tettem a 2014-es évre vonatkozóan már egy hónappal előre, az egyik ezek közül az volt, hogy elkezdek páliul tanulni. (A másik pedig a japán kanák voltak, amikből eddig csupán a ひらがな rendszert tudtam olvasni.)

Mivel sem az interneten, sem pedig könyvesboltokban nem (még a TKBF jegyzetboltjában sem) találtam semmiféle magyar anyagot páli tanuláshoz, ezért úgy döntöttem, hogy az egészbe Lily de Silva “Páli Primer” (elérhető itt) című könyvének lefordításával vágok bele. Ez egy igen tömör, viszont kiváló könyv kezdőknek, ami a leglényegesebb nyelvtani részekre koncentrál.

Úgy gondoltam, ha már ilyesmire adja fejét az ember, akkor szabadon elérhetővé teszi, így jött létre ez a blog. Ugyanakkor nem csak a lefordított anyagokról írok, hanem saját jegyzeteket és összefoglalókat is, ami más könyvekből és anyagokból is tartalmazhatnak részleteket, ezeknek a forrását mindig megpróbálom közölni.

A páli nyelvről általánosságban a következő címen olvasható egy remek összefoglaló: http://a-buddha-ujja.hu/Article/Pali-nyelv-es-irodalom

Nem vagyok nyelvész, csak hobbiból tanulok nyelveket. Eddig angolt, japánt, németet, portugált, arabot, eszperantót és lojban-t tanulgattam. Ez azt is jelenti, hogy valószínűleg folyamatosan fogok hibákat javítani a nyelvkönyv fordításában, és mindenképpen az eredeti, angol kiadás szolgál mérvadóként.

Szótanuláshoz a memrise oldalát használom.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s